Fotografeer De Grote Vijf van Nederland

‘Bij Staatsbosbeheer zijn excursies met het thema De Grote Vijf inmiddels een bekend gegeven. In samenwerking met National Geographic is er een fotowedstrijd over De Grote Vijf uitgeschreven. In het algemeen stijgt de belangstelling voor natuurfotografie enorm. In het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam is tot 4 september aanstaande een tentoonstelling te zien over de natuurfotografie in Nederland, met veel aandacht voor het fotowerk van Frans Lanting.

Populariteit

NatGeoFoto is een podium voor enthousiaste amateurfotografen en ambitieuze nieuwe talenten. Met foto-opdrachten wil National Geographic je inspireren de pracht, veelzijdigheid en kwetsbaarheid van onze planeet vanuit nieuwe perspectieven vast te leggen. Het nieuwe thema van de foto-opdracht is ‘De Grote Vijf van Nederland’. Stuur maximaal drie foto’s van één of meerdere van de Grote Vijf (edelhert, wild zwijn, ree, bever, zeehond) in. Hier kun je zien hoe je dat moet doen. Daar kun je ook je stem uitbrengen op je favoriete foto. Uit alle inzendingen worden twee winnende beelden gekozen; één door de jury en één door het publiek. Door in te sturen maak je kans op publicatie van je foto in NatGeoMagazine of de NatGeo Scheurkalender. Natuurfotografie in Nederland wint de laatste jaren duidelijk aan populariteit. In het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam is een tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van de Nederlandse natuurfotografie; Jacht met de camera/Pioniers van de Nederlandse natuurfotografie is tot 4 septemberfotomuseum2016 te bezichtigen. Zo kijken we mee over de schouders van pioniers zoals Jan P. Strijbos en Adolphe Burdet. Natuurfotografie was in die dagen veel sjouwwerk. De camera’s waren groot en zwaar. Het gebruik van film was nog geen algemeen goed; men ontwikkelde de gemaakte beelden op glasnegatieven in de doka. Het was in die dagen trouwens niet vreemd vogels dood te schieten (…), ze te prepareren en vervolgens in alle rust in een zorgvuldig gearrangeerd natuurdecor te fotograferen. Naast aandacht voor de pioniers van de Nederlandse natuurfotografie is er ook een zaal ingericht voor Dialogues with Nature; een overzicht met prachtig fotowerk van Frans Lanting. Wellicht geeft zo’n bezoek inspiratie om je beelden van De Grote Vijf in te sturen naar NatGeoFoto?

 

 

Dit bericht is geplaatst in kanonieuws. Bookmark de permalink.