Dag van de Watersport / 125 jarig jubileum van het Watersportverbond

Zoals de meesten van jullie hopelijk weten was 6 juni de Dag van de Watersport. En uiteraard wilde het Watersportverbond dit wat grootser aanpakken dan normaal het geval is. Al is het maar omdat ze dit jaar 125 jaar bestaan, en ons daar een mooie vlag voor hebben toegestuurd. Dus bij veel verenigingen gingen de deuren open om geïnteresseerden te verwelkomen. Dit natuurlijk in de hoop om er eventuele nieuwe leden aan over te houden, maar sowieso om de liefde voor de eigen watersport te laten zien. Of dit nu surfen, zeilen, of varen met een motorbootje is.
Bij ons is dat natuurlijk varen met de open kano en/of de kajak! En begin dit jaar, tijdens de ALV, werd er al geronseld onder de Bevers om te zien wie er interesse hadden om deze liefde mee te helpen uitstralen. Er was al contact met Beachclub Puur om een eventuele open dag daar te houden, op hun strandje. Het zou dan mooi samenvallen met hun Puur Genieten weekeinde, waar overdags doorgaans de nodige honderden mensen op afkomen. De lokatie werd bekeken en goedbevonden voor hetgeen wij voor ogen hadden. Michel zou een steiger in het water zetten, compleet met glijbaan, voor diegene met lef om in een wildwaterbootje hier vanaf te glijden. De overige mankracht werd geregeld, tafels en stoelen werden overgebracht, Henk zorgde voor de catering en Henny nam zijn grote partytent mee als “hoofdkwartier” voor alles wat ons te wachten stond, weer of geen weer…

Maar gelukkig, zoals we nu achteraf kunnen melden, waren de weergoden ons gunstig gezind. Het is een prachtige dag geworden waar, ondanks de wat matige bezoekersaantallen, genoeg interesse was voor Michel’s steigerkunsten….en er gevaren is onder begeleiding. Tevens zijn er gesprekken gevoerd met mensen die serieus overwegen lid te worden. En, niet geheel onbelangrijk, er was een leuke sfeer onder de aanwezige Bevers, die voor deze gelegenheid allemaal gestoken waren in nieuwe middenblauwe t-shirts met het logo in wit op de voorkant, en achterop Kanovereniging De Biesbosch Bevers…keurig geregeld Erik!
We hebben dus allemaal een prettige en vruchtbare dag gehad! En daarnaast wist Corrie ons te vertellen dat ook de organisatie van Beachclub Puur erg te spreken was over onze aanpak, en de lol die we boden aan de aanwezigen.
Reden dus om voor volgend jaar dit weer eens goed op de agenda te zetten en dan misschien nog wat grootser uit te pakken….ben jij er dan ook bij?

Met dank aan alle aanwezigen en leden die mee hebben geholpen aan de voorbereiding, en aan het realiseren van onze open dag!

Paul

Dit bericht is geplaatst in Categorie?. Bookmark de permalink.